Sitoumuksien koko lista
Kirjoita hakukenttään kuntasi/kaupunkisi nimi ja katso, löytyykö sieltä sitoumuksen tehneitä ehdokkaita.

Esimerkki: Haluat tietää, ketä sitoumuksemme allekirjoittanutta voisit äänestää Hämeenlinnassa. Kirjoitat hakukenttään “hämeenlinna” ja taulukkoon suodattuu vain rivit, joissa lukee hämeenlinna. Nämä voit edelleen järjestellä haluamallasi tavalla sarakkeiden yläpalkista.

Tilanne on päivitetty 9.4.2017 8:41 asti ja sitoumuksia tuli yhteensä 448. Kiitos kaikille allekirjoittaneille ehdokkaille!

NimiPuoluePaikkakuntaKommentti
Jari LaihiavasemmistoAkaa
Hannu SiivonenvihreätAsikkala
Outi KurkelakdEnontekiö
hannu hätönenkdEspoo
Harri KeinänenperussuomalaisetEspoo
Heidi LuukkanensdpEspoo
Jaakko KantojärvipiraattipuolueEspooPerustulo 😉
Jan Erik FinskasitsenäisyyspuolueEspooVastustan ehdottomasti työn teettämistä palkatta ja myös ns. nolla työsopimuksia, joissa ei ole määritelty mitään minimi työtunti määrää.
Jussi LeinonenkdEspoo
Kaarina JärvenpääkdEspooHarjoittelua toki tarvitaan esim. terveydenhoidon alalla opiskeluvaiheessa niin hoitajilla kuin lääkäreillä, mutta ne ovat lyhyitä muutaman viikon jaksoja tai yksittäisiä päiviä.
Kun valmistunut, ei ilmaista työtä pidä edellyttää.
Matti KarppavasemmistoEspoo
Mihari KujalaitsenäisyyspuolueEspooOn jälleen kerran osoitus maailman surkeasta tilasta, että joudumme allekirjoittamaan tämän itsestäänselvyyden.
Mikko NummelinsdpEspooPalkattomista töistä on harmia sekä niille, jotka niitä laitetaan tekemään, että niille, joiden palkallinen työ korvautuu niillä ja joutuvat siksi työttömiksi.
Nikula MikavasemmistoEspoo
Olli SoppelapiraattipuolueEspooAllekirjoitan kannanoton
Petrus SaukkonensdpEspooOrjuus on ikävä asia. Jokaisella tulisi olla oikeus mm. palkkaan ja vapaa-aikaan. Mutta tosin voi orjuudesta löytää hyviä puoliakin (jonka takia orjuudella on valitettavasti kannattajia).
Sari MäkikdEspooTyöstä pitää saada palkkaa. Talkootyö on asia erikseen.
Sisko RämävasemmistoEspoo
Jouni AiraksinensdpHamina
Stacy SiivonenskpHanko
Anita HellmansdpHelsinkiTerve yritys ei tarvi ilmaistyövoimaa. Terbe kilpailu perustuu yhteisiin pelisääntöihin. Pitkäaikaistyöttömien pompottelun pitää loppua. Tarkempaa valvontaa tukityöllistämistoimille ja selkeät sanktiot niitä hyväksi käyttäville tahoille.
Anna PosioeopHelsinki
Anter YasaperussuomalaisetHelsinkiTyöstä pitää maksaa.
Antti Vasama LinnanvirtavihreätHelsinki
Arto HeleniussdpHelsinkiTätä teen työkseni täältä ammattiliitosta käsin. Decent Work!
Calle ViteliperussuomalaisetHelsinki
Elina WallinvasemmistoHelsinkiTyöstä pitää maksaa kunnon palkka.
Gweal MonykuanypiraattipuolueHelsinkiMinulla on kokemusta "kokeiluajasta", joka oli suunniteltu aika mielivaltaisesti työnantajien puolelta. En ole valmis enää tekemään työtä huterien tulevaisuuden lupausten täyttymysten toivossa ja kenenkään muunkaan ei pitäisi tarvita.
Hannu MäkäräinenpiraattipuolueHelsinki
Harry GrönmarkvasemmistoHelsinkiTyöstä tulee aina saada palkkaa, mikäli työ ei ole täysin vapaaehtoista. Mahdollinen työharjoittelu tai kuntouttava työtoiminta tulee olla painopisteiltään työntekijän taitoja ja kykyjä kehittävää, ei taloudellista hyötyä tuottavaa, ellei taloudellinen hyöty konkretisoidu työntekijälle itselleen. 9 euroa päivässä ei ole konkretiaa.
Heikki KetoharjuskpHelsinki
Heikki ValmuvasemmistoHelsinki
Henna LepistökeskustaHelsinkiVastikkeettomana tehty työ vääristää kilpailua eikä houkuttele työnhakijoita millään tavalla.
Henri HuittinenvasemmistoHelsinki
Ilari TuominenpiraattipuolueHelsinkiEn täysin sitoudu kohtaan #3. Olen sitä mieltä, että yksityisillä yrityksillä on todellisen työkokeilun osalta annettavaa työkokeilun tekijälle niin verkostoitumisen, mentoroinnin kuin suosittelunkin kannalta. Työkokeilujen kestojen tulee olla lyhyitä ja niiden toimivuuden arvioimiseen tulee saada objektiivisia mittareita, jotka arvioivat niin työkokeilijaa, että työnantajan kykyä ohjata ja utilisoida työkokeilijan potentiaalia. Jatko-ohjelmat vaativat myös aktiivista kehittämistä.
Jari KinnunensdpHelsinkiYksityisyrittäjänä olen sitä mieltä, että firmat jotka käyttävät palkatonta "orjatyötä"rikkovat reilun kilpailun henkeä, eivätkä sovi avoimille markkinoille. Ehkäpä pohjois-Koreaan.
Jarkko LampuotivasemmistoHelsinki
Jorma LuotonenitsenäisyyspuolueHelsinkiJokaisesta työstä on maksettava oikeudenmukainen palkka.
Palkatonta työtä ei saa olla.Työnantaja kuitenkin hyötyy aina tehdystä työstä rahallisesti.
Se ,miten ja minkäsuuruiseksi palkka määräytyy,on tutkittava tapauskohtaisesti.
Juha TähtinenpiraattipuolueHelsinki
Juho LyytikäinenitsenäisyyspuolueHelsinki
Katja OravainenktpHelsinki
Lauri von PfalervasemmistoHelsinki
Maija Li RaudaskoskipiraattipuolueHelsinki
Maria MalmströmskpHelsinki
Markku HämäläinenitsenäisyyspuolueHelsinki
Merja hellevasemmistoHelsinki
Mervi JuurinenvasemmistoHelsinki
Mia HuttunenperussuomalaisetHelsinkipalkkaa on aina maksettava kun palkataan työntekijä tietysti, päteviä tekijöitä Suomesta kyllä löytyy.
Miikka KorpirantakdHelsinki
Mika IsomaapiraattipuolueHelsinki
Mikael ForsbäckperussuomalaisetHelsinkiOlen aina myös vastustanut ns 0-tunti sopimus järjestelmän olemassaoloa.
Mikko PentikäinenpiraattipuolueHelsinki
Mikko RekimieskdHelsinki
Minna NieminenpiraattipuolueHelsinki
Mirja KolehmainenkdHelsinkiErittäin tärkeä vetoomus monen työttömän kohdalla.
Lisäksi olen miettinyt sitä, että kuinka saataisiin työelämään takaisin ne ihmiset, jotka jaksaisivat tehdä edelleen töitä, mutta nykyinen työtahti on sellainen, että siinä eivät kaikki pysy mukana. Tässä heitetään hukkaan työvoimaa, kun monet voisivat ja pystyisivät tekemään työtä, jos työmarkkinat saataisiin joustavimmiksi huomioimaan erilaiset työntekijät omilla voimavaroillaan.
Olga ZamurovićvasemmistoHelsinkiI commit to all the objectives. Legalized exploitation of unemployed persons must stop.
Besides being unjust, it doesn't lead to the actual employment of these persons. There is a much better way to deal with the unemployment from the perspective of the outcome - that is to increase public sector and public investments and guarantee jobs for all who want to work, on the same terms as others, i.e. the terms of the collective bargaining contracts.
orvokki jokinenvasemmistohelsinkiolen itse tehnyt tätä aikoinaan vientisihteeriharjoittelijana ja jätin sen koulutuksen kesken. Ei koskaan enää orjatyötä!
Paavo YlönenvasemmistoHelsinkiTyöstä pitää saada palkkaa, jolla elää, ja joka vastaa vaadittavia taitoja.
Panu MustonenvasemmistoHelsinkiValtio on ajamassa ihmisiä tilanteeseen, jossa entistä suurempi osa on vain "ylivuoto" resurssina firmoille. Fiksu työnantaja ymmärtää, että hyvinvoivat työntekijät ovat yhtiön tärkein voimavara.
Pauli EronenpiraattipuolueHelsinki
Pentti MattilakdHelsinki
Pipsa GrönpiraattipuolueHelsinkiHallitsijoiltamme on sydämetöntä ja julmaa kohdella mitä moninaisimmista syistä työttömäksi joutuneita kanssaihmisiä kuin karjaa tai 'resurssimassaa'. Jokainen on yksilö, jolla on ihmisoikeudet.
Raoul PlommerpiraattipuolueHelsinkiLähdin ylläpitämään tätä sivua, koska asia on tärkeä. Vastustan palkattoman työn yleistymistä.
Richard AnderssonpiraattipuolueHelsinki
Salome Vähämäkifeministinen-puolueHelsinki
Sami MattilapiraattipuolueHelsinki
Satu ImmonenpiraattipuolueHelsinki
Seppo PaakkinenvasemmistoHelsinkiHelsingin kaupunki maksaa vuodessa kelasakkoa yli 60 miljoonaa euroa, koska ei työllstä pitkäaikaistyöttömiä.
Tällä rahalla saataisiin jokaiseen kaupunginosaan Aurinkoisen Hymyn kaltainen toimintakeskus, joka työllistää palkalla nyt 7 ihmistä ja kuntoutksessa , työkokeilussa ja yhdyskuntapalvaluksessa on 20 ihmistä. AH tarjoaa heille lämpimän aterian ja kahvit + pullat ja vielä ruokaa kotiin. Lisäksi vapaaehtoistyössä lääkäri, lakimies,liikunnanohjaaja, hieroja, kiropraktikko jne
Teemu ItkonenvasemmistoHelsinkiKenenkään ei pidä tehdä töitä ilman asiaankuuluvaa palkkaa tai ilman palkkaa vain 9€/pvä tätä ei voi hyväksyä sivistysvatiossa
Timo SotikoffitsenäisyyspuolueHelsinkiOn mentävä oikeudenmukaisuus edellä, työtä riittää ja siitä on maksettava korvaus, jolla tulee toimeen. Oma päätösvalta, raha ja itsenäinen keskuspankki auttavat investointeihin ja maksamaan työstä kunnollisen korvauksen. Globaalien pankkiirien eurossa ja harvainvaltaisessa EUssa ei resurssimme työllisyyteen riitä.
Tommi-Juhani JokinenvihreätHelsinki
Toni MäkivasemmistoHelsinki
Tuuli Kamppilafeministinen-puolueHelsinkiVapaaehtoistyön käyttö voiton maksimoimiseksi on yleistynyt viime vuosina samaa tahtia kuin rasismi. Tälle touhulle on laitettava stoppi.
Valtteri AaltonensdpHelsinkiHarjoittelut ja työkokeilut ovat tarkoitettu oppimista varten ja niissä tekijän pitää hyötyä vähintään yhtä paljon kuin harjoittelupaikan tarjoajan. Niitä ei saa käyttää ilmaistyövoiman hankkimiseen työnantajille. Jos tekee työtä, on ansainnut palkan.
Ville HautakangaspiraattipuolueHelsinki
Julius HalmepiraattipuolueHelsinki
Seppo SamppalakdHelsinkiAsiaa!
Terhi RaikaskeskustaHelsinki
Leila SaleniusperussuomalaisetHirvensalmiKaikki työ pitää olla päälähtöisesti palkkatyötä. Palkan oltava kohtuullinen. Työkokeilu ja siihen rinnastettavat aktiivitoimet pitää olla järkeviä tekijän kannalta, aidosti yhdessä sovittavia, henkilön elämäntilannetta parantavia. Eivät sanktioinnin alaisia eivätkä työtä josta ennen on maksettu palkka tai joka on työnantajan kannalta välttämätön tehtävä.
mika välipirttivasemmistohki
Janne BröijerkdHollolaJos työtön itse ilmaisee tahtovansa tehdä ilmaiseksi töitä tai osallistua kuntouttavaan työtoimintaan, se pitää sallia, mutta sitä ei pidä vaatia.
Eskelinen PaulavasemmistoHyvinkääTosi kummallinen oletus te-viranomaislta on ollut se, että pitkäaikaistyötön on AINA kuntouttavan työtoiminnan tarpeessa.
Heidi JärvinenvasemmistoHyvinkää
IidaskpHyvinkää
Johanna JokinenvasemmistoHyvinkää
Maarit KorhonenvasemmistoHyvinkää
Matti HeikkiläperussuomalaisetHyvinkääOn hyvä että jotain työhön stemppaustoimintoja on.
Niitä vaan pitää enemissä määrin valvoa - jopa kenties sanktiota, jos työkokeilijaa, harjoittelijaa tai kuntoutuksessa ei tehdäkkään sovittuja toimenpiteitä.
Porkkanat on ilmeisesti annettu ja joku syö niitä. Keppiä välillä, niin ylilyöjät saa sormille.
Päivö T JuntumaakdHämeenlinna
Reeta LahtinenvasemmistoHämeenlinna
Ritva TornbergkdHämeenlinnaPalkaton työ=orjuus. Kuinka sen annettiinkin tulla uudelleen lailliseksi.
Terhi MäkinenkdHämeenlinna
Tim SulinpiraattipuolueHämeenlinnaPalkatonta työtä hyväksikäytetään todella laajasti, eikä se palvele työtöntä juuri mitenkään muuten kuin harvoissa poikkeustilanteissa. Varsinkin erittäin laajamittaiseksi kasvanut ilmaistyön teettäminen opiskelijoilla sekä täysin työkykyisten ihmisten pakottaminen kuntouttavaan työtoimintaan karenssin uhalla ovat täysin epäeettisiä ja häikäilemättömiä toimintatapoja. Tämän on loputtava ja aion taistella sitä vastaan, tulin valituksi tai en.
Juho PulkkakeskustaIisalmi
Sari KangaskokkosdpIisalmi
Kari PorkkakdIitti
Pirkko LiljeqvistkdJanakkala
Antti KainulainenkdJoensuu
Ari SulopuistoskpJoensuuJulkinen työnantaja näyttäköön esimerkkiä - jos vielä kerkiää!
Jari TertsunenskpJoensuu
Kankus KarovasemmistoJoensuuKuntouttavan työtoiminnan väärinkäytön lopettaminen on ollut yksi pääteemoistani. On ilo ja kunnia allekirjoittaa vetoomuksenne.
Katri VeikkolainensdpJoensuuTyöllä pitää tulla toimeen ja työnantajan tulee hoitaa velvollisuutensa ja vastuunsa.
Maija-LiisaKukkonenkdJoensuuIhmisten pitää elää palkkatuloillaan!
Pekka MustonenpiraattipuolueJoensuu
pekka taskinenitsenäisyyspuoluejoensuu
petja HaimilasdpJoensuu
RoosakdJoensuuPitkän opiskelun palkka tulisi olla palkkatyö, myöskään muuten ihmisten voimavaroja ei saisi käyttää hyväksi ilman oikeanlaista korvausta. Yrittäjyyttä tulee tukea.
Tiia MustonenpiraattipuolueJoensuu
Toni KallioinenskpJoensuuSiirrytään 6 tunnintyöpäivään ja aletaan maksamaan palkkaa..
Tarja ItkonensdpJoensuunTässä on kysymys myös tilastojen kaunistelemisesta. Mikä on todellinen tilanne? Työ on myös ihmisarvo.
Timonen EerokdJuvaNollasopimus lisää työmiehen turvattomuutta ja tekkee epävarmaksi henkilökohtaisen talouden hallinnan. Tekkee tuömiehestä toisenluokan kansalaisen, suheteessa esim. pankkiasioden osalta.
Vaikutus on sama kuin määräaikaisissa ja pätkätöissä, luotto kärsii, vaikka ihminen olisi kuinka luotettava ja tarkka talouden pitäjä.
Eetu RantakangaspiraattipuolueJyväskylä
Iiro UusitalovasemmistoJyväskylä
Irma HIrsjärvivasemmistoJyväskylä
Joanna KurkipiraattipuolueJyväskylä
Julius VähänenvasemmistoJyväskyläJyväskylän kaupunki myös teettää kuntouttavana työtoimintana sellaista työtä, josta pitäisi maksaa palkaa, työkykyisillä ja työhaluisilla ihmisillä. Sen lisäksi kaupunki maksaa valtiolle takaisin 16 milj./vuosi työmarkkinatuen kuntaosuuksia. Tällä rahalla olisi järkevintä palkata lisää henkilöitä kaupungin listoille, opettajia, sairaanhoitajia etc.
Jussi TorrovasemmistoJyväskylä
Martti KuivalainenskpJyväskylä
Matti EskelinenpiraattipuolueJyväskylä
Miika HämynenpiraattipuolueJyväskylä
Pekka ValkonenitsenäisyyspuolueJyväskylä
Saara VuollevasemmistoJyväskylä
Sami HaapakoskivasemmistoJyväskylä
Satu EskelinenpiraattipuolueJyväskylä
Tero TammelaskpJyväskyläVarsinkin yksityisenpuolen harjoittelijat pitäisi kieltää, suurimpana syynä kilpailun vääristyminen jossa epäeettisiä keinoja käyttävät yritykset voittavat. Jos harjoitteluun otetaan esim. 3 ihmistä, voidaan jo varmasti laskea yrityksen säästyneen yhden kokoaikaisen ihmisen palkkaamiselta. Joissakin yrityksissä tämä harjoittelijoiden kierrätys on jo pysyvä tapa hankkia työvoimaa. Tämä myös rasittaa julkista taloutta, koska yhteiskunta maksaa tuet edelleen, eikä saa verotuloja tästä järjestelystä
Tynjä RiittaskpJyväskylä
Riikka KaikkonenskpJyväskyläTämä on iso ja tärkeä epäkohta. Tein opiskeluihin liittyen tutkimushaastatteluja ns. välityömarkkinoilla oleville ihmisille ja tutkimus osoitti selvästi, ettei ihmisillä ollut edes uskoa, että työllistyisivät sen jälkeen oikeasti. Kuntouttava työtoiminta kuuluu vain kuntoutusta tarvitseville. Yritysten ja julkisen on lopetettava ilmaistyövoiman käyttö heti. Työstä tarvitaan ja ansaitaan oikeaa palkkaa!
Sirpa ArposuokdJyväskylä
Arto ViitaniemiskpJärvenpää
Jouni PajunenkdJärvenpää
Markus LummivasemmistoJärvenpääTyöstä pitää saada työehtosopimuksen mukainen palkka.
Mikko PöllävasemmistoJärvenpää
Ossi VähäsarjavihreätJärvenpää
Riikka KarhuvihreätJärvenpääTyöstä tulee saada palkkaa. Työkokeiluja, palkattomia työharjoitteluja ja varsinkaan kuntouttavaa työtoimintaa ei tule missään nimessä käyttää tilanteissa, jolloin voidaan palkata työntekijä. Kuntouttavan työtoiminnan tulee olla viimeinen keino työttömyyden hoidossa. Sitä ei saa tarjota ihmiselle, joka on kykenevä kokoaikaiseen työhön.
Timo LappeteläinenkdJärvenpääYksi iso ryhmä lähes vastiikettoman työn tekijöitä ovat kehitysvammaiset, jotka työskentelevät työkeskuksissa tai avotyössä aivan oikeissa töissä oikeilla työpaikoilla ja saavat ainoastaan muutaman euron työosuusrahaa päivässä. Olen sitä mieltä, että oikeista työtä täytyy saada oikeaa palkkaa ja aijon olla toimimassa sen eteen, että jokaisen työtä tekevän kohdalla myös näin tapahtuisi.
Veera WelinvihreätJärvenpää
Emma HotakainenvasemmistoKaarina
Jari TulonenkdKaarinaOrjatyö on aikamme vitsaus, joka pitäisi kieltää lainsäädännöllä. Suomeen pitäisi saada laki vähimmäispalkasta. Palkaton työharjoittelu tulisi kieltää. Työmies on aina palkkansa ansainnut. Palkattomien työntekijöiden käyttäminen yritystoiminnassa vääristää kilpailua.
Kristiina HolmbergperussuomalaisetKaarinaJokaisella pitää olla ensisijaisesti mahdollisuus koulutuksen mukaiseen työhön sekä palkkaan, joka riittää nykyarjen hintatason peruselämän tarpeisiin. Jos koulutuksen mukaista työtä ei ole, henkilön uudelleen koulutuksen tarvetta opiskelun tai sopivanalan työssä oppimiseen on kannustettava riittävän suurella koulutusrahalla tai kansalaispalkalla, ilman että henkilölle koituu taloudellisia riskejä tai perustoimeentulon katkoja. Satunnaistöiden teko verovapaaksi työttömyyskorvauksen lisänä.
Tuomas LevänenkdKaarina
Noora KyllönenvasemmistoKajaani
Petja KorkkonenvasemmistoKajaaniSuomi rymisee kohti luokkayhteiskuntaa jossa maaorjuudelle on annettu uusi mahdollisuus. On meidän yhteinen tehtävä, ettei näin pääse tapahtumaan.
Rauno VäyrynenvasemmistoKajaaniMukana
Anne SoimajärvivasemmistoKangasalaIhmisen oma mielipide kuultava ja palkattomasta työstä, harjoittelusta, kokeilusta pystyttävä kieleltäymään ilman karenssia.
Harri JouhkivasemmistoKangasala
Marja PekkarinenvasemmistoKangasala
Timo RautanenvasemmistoKangasalaOn täysin törkeää, että pitkäaikaistyöttömiä käytetään hyväksi palkattomana työvoimana . On myös täysin törkeää, että viime vuosina näitä kuntouttavaa työtoimintaa so. pakkotyötä tarjoavia yrityksiä ja yrittäjiä on ilmaantunut, kuin sieniä sateella. Ei Suomen työttömyyttä korjata sillä, että työnhakijat pakotetaan työhön, millä he eivät voi mitenkään saada toimeentuloaan ja työhön jonka hedelmät yrittäjä tai yritys korjaa lähes täysimääräisesti.
Pirkko-Liisa KouhiasdpKangasalaTyöntekijä palkkansa ansaitsee. Palkallaan on tultava toimeen. Nämä orjafirmat on saatava mustalle listalle välittömästi.
Timo NieminenktpKarkkila
Anssi NaskalivasemmistoKauhajokiEi orjatyölle. Työstä pittä saada palkkaa.
Mikko RaasakkaperussuomalaisetKauhajokiPalkallista työtä kaikille!
Matti AdolfsenvasemmistoKemi
Mikko KoivulehtovasemmistoKemi
Marko VapavalitsijayhdistysKeminmaa
Silja PetterssonvihreätKemiönsaari
Arto JalonenperussuomalaisetKempeleTehdystä työstä tulee maksaa asiaankuuluvaa korvausta.
Sari JanatuinenvasemmistoKempeleOrjatyön teettäminen vääristää kilpailua
Tapio AskelikdKempele
Leena AskelikdKempele
Charlotte Gauffin-MartinrkpKeravaKaikesta tuöstä tulee saada palkkaa! Työnteon täytyy olla kannattavampaa ja kannustavampaa kuin työttömyys.
Juhani LohikoskivasemmistoKeravaTyöstä on saatava työehtosopimusten mukainen reilupalkka.

Kuntouttavaan työhön ei saa laittaa työkelpoisia.
Kari SalonenvasemmistoKerava
Keijo AatovasemmistoKeravaTehdystä työstä tulee maksaa asiaankuuluva korvaus.
Maila HölttävasemmistoKeravaRahaa tarvitsee jo senkin takia, että pääsisi työpaikalle. Kaikilla työpaikka ei ole kävelymatkan päässä. Ja pitäähän jalkoihinkin pystyä hankkimaan jotain. Pelkästä pyhästä hengestä ihminen ei voi elää.
Mika MäkelävasemmistoKerava
Mikko RauniovasemmistoKeravaOn hyvä saada kokemusta, mutta sitä varten opiskelija joutuu ottamaan lainaa. Ei hyvä
Pia LohikoskivasemmistoKerava
Timo KosonenvihreätKeravaTämä on asia, mikä pitää ottaa vakavasti sillä väärinkäytöksiä varsinkin kuntouttavan työtoiminnan kohdalla esiintyy paljon. Mietin tätä asiaa juuri muutama päivä sitten ja jos pääsen läpi valtuustoon niin haluan selvittää seikkaperäisesti löytyykö kotikunnastani väärinkäytöksiä ja jos löytyy niin kuinka paljon. Olen tavittaessa valmis viemään tämän asian niin pitkälle kuin on tarpeellista, jos kunnassamme löytyy korjattavaa tällä alueella.
Tuukka KallasvasemmistoKerava
mikko vesterinenvasemmistokeuruuyritykset käyttää koulutuksia työntekoon. ei aikomustakaan palkata opiskeliaa töihin
Teija Virtamo-TiiskavasemmistoKirkkonummi
Teppo SuontakanensdpKirkkonummiTyöstä kuuluu saada korvaus. Jos tekee täyttä työtä, täytyy saada palkka, jolla elää. Työttömien syyllistäminen ja työttömyyden peittely erilaisin pakkoharjoitteluin on väärin, samoin palkattoman työvoiman käyttö palkkatyöläisiä korvaamaan: rehelliset työnantajat kärsivät siinä missä työntekijät ja -hakijat.
Toni SalomäkipiraattipuolueKokemäki
Antti HyyryläinenvasemmistoKotka
Arja Tauria-HuttunenvasemmistoKotkaTyöstä on saatava palkka jolla tulee toimeen!
Asmo HuttunenvasemmistoKotka
Atso JuntunenpiraattipuolueKotka
jussi hanskivasemmistokotka
Merja ParkkilavasemmistoKotka
Seija AaltokdKotkaHyvät asiat!
Seija Piipponen-PekkolavasemmistoKotka
Suvi SilvalavasemmistoKotka
Tuija KuronenvihreätKotka
Jyri LehtinenvasemmistoKotka
Aleksi KivekäsvasemmistoKouvolaTukisin työttömien hakua ehdottamalla Kouvolaan kausilippualennusta kaupungin puolesta, jos työtön käyttäisi julkista liikennettä etsiessään ja käydessään töissä jollakin muulla paikkakunnalla. Palloilu Kouvolassa työttömänä ei auta ketään. Työpaikkoja oli tilaston mukaan vuonna 2015 noin 500 ja työttömiä Kouvolassa noin 5000. En halua, että kanssa-asujani joutuvat muuttamaan pois, vaan heitä kannustettaisiin ottamaan vastaan töitä myös kauempaa. Huomiona nykyinen työssäkäyntivelvoitealue on80km
Anssi AholavasemmistoKouvolaAion vastustaa kaikella tarmollani vastikkeellisen sosiaaliturvan idean tuomista käytäntöön.
Pauliina KlemolavihreätKouvola
Riitta-Liisa KaalinpääperussuomalaisetKouvola
Christian KarauvasemmistoKuopio
Juhani TanskiitsenäisyyspuolueKuopioKuopiossa työkkäri määräsi vuosia rekan-ja ambulanssin kuljettajana toimineen työttömän pakettinauton kuljettajaharjoittelijaksi SPR:n kirpputorille. Tämä valitti päätöksestä (hänsaattoi omalla kuorma-autollaan harjoitella ajamista) - ei saanut karenssia.
Paavo SvennskpKuopio
Pekka KinnunenvasemmistoKuopioKuntouttava työtoiminta sinänsä on hyvä, jos työkyky on selvästi alentunut, mutta ei sitä saa hyväksi käyttää. Ja minusta kuntouttavaan työtoimintaan pitäisi päästä myös ekäkeläiset esim kuntoutuessaan päihteiden käytöstä tai mielenterveysongelmista.
Ruuskanen AnneskpKuopioTyöstä on saatava palkka jolla elää! Orjatyö historiaan ja lisää käsiä oikealla palkalla sinne missä työtä on tarjolla!
Merja LatvalakdKurikkaSuomi tarvitsee lainsäädännön, joka turvaa ihmisarvon ja itsekunnioituksen myös niille, jotka ovat pitkään olleet työttömänä. Luukulta luukulle juoksuttaminen pitäisi saada loppumaan. Tukien odottaminen piittaamattomalta Kelalta nujertaa nekin, jotka juuri ovat olleet pääsemässä jaloilleen.
Aarre PohjolakdLahtiOlen itse yrittäjä ja työnantaja. Samaa mieltä näistä asioista!
Janne NurminenvihreätLahti159
Petri HaapavasemmistoLahti
Nina MäntylävasemmistoLahti
Päivi HoumavasemmistoLahti
Henri AitakariitsenäisyyspuolueLaitila
Aarno KaikkoitsenäisyyspuolueLappeenrantaTehdystä työstä pitää saada palkkaa.
Jarmo LahtinensdpLappeenranta
Jouni PakarinenperussuomalaisetLappeenranta
Paavo TertsunenpiraattipuolueLappeenranta
Tommi IlkkavasemmistoLapua
Aleksi SaukkoriipisdpLempääläEtenkin kuntouttavan työtoiminnan väärinkäyttäminen rehottaa kunnissa. Kuntien on ensimmäisenä alettava noudattaa tässä asiassa lakia. Heti toisena on kaikenlaisten palkattomien jaksojen tekeminen/teettäminen voittoa tuottavissa organisaatioissa lopetettava.
Satu KosolavasemmistoLempääläTyöstä on saatava palkkaa. Kuntouttava työtoiminta ei ole työkykyisiä varten.
TarjavasemmistoLempäälä
Anja HottinenkdLieksa
Matti JantunenkdLieksa
Tiina TikkaperussuomalaisetLiperiPalkattoman työn teettämisen vastustaminen on yksi vaaliteemoistani.
Anne LempinenperussuomalaisetLohjaIlmaistyö ei ihmisiä elätä ja oleellisin syy tehdä töitä on hankkia oma toimeentulo. Palkalliset työpaikat vähenevät entisestään, jos työttömät velvoitetaan tekemään palkatonta työtä.
Birgit AittakumpuvasemmistoLohja
Jukka RaappanaperussuomalaisetLohjaMoi

Olen aina ollut vastaan ns orjatyövoimaa. Työskentelen päätoimisesti pääluottamustehtävissä.
Timo LahdenmäkiktpLohja
Tomi MäkinenktpLohja
Jouko VäkipartaitsenäisyyspuolueMaskuPalkatonta harjoittelua ei saa käyttää vain yritysten säästötoimenpiteenä. Palkaton työssäoppiminen yrityksissä yhteistyössä oppilaitosten kanssa tulee kuitenkin jatkossakin olla sallittua, joskaan se ei saa vaarantaa Suomen koulutuksen tavoitetta kouluttaa opiskelijoista monipuolisia ja elinikäiseen oppimiseen pystyviä ammattilaisia.
Ari KankaanpäävasemmistoMuhos
Jere HakkarainenvasemmistoMuhosTottakai sitoudun, itsestään selvä asia.
Ainakin minulle.
Mirja KarjalainenvasemmistoMuhos
Kimmo SundelinitsenäisyyspuolueMustasaari
Maarit JakobssonkdMuurameTyöstä putää saada palkkaa
Ano VäisänenskpMäntyharju
Harri PalomäkivasemmistoNaantali
Tuomas ViitalaperussuomalaisetNivala
Elina KivimäkikdNokia
EveliinakokoomusNokia
Henri AuteroskpNokiaTyöstä tulee maksaa TES:in mukainen palkka. Työn tulee tapahtua työsopimuslain mukaisesti. Tällöin syntyy oikea työsuhde.
Tarja LuukkokdNokiaToisen asteen ammatillisen koulutuksen reformissa opiskelijoiden työpaikalla tapahtuvaa oppimista on tarkoitus lisätä.

Opiskelija ei saa korvata palkallista työntekijää.

Ville NevalavasemmistoNokia
Mari-Liisa HavukainenkdNousiainen
Pirjo-Leena LehtisdpNurmijärvityöntekijälle tulee maksaa palkkaa, jolla hän tulee toimeen. harjoitteluajan palkka voi olla pienempi kuin osaavan tekijän palkka, mutta sen pitää olla minimipalkan suuruinen
Jouni RäsänenperussuomalaisetOrimattila
Elmo RautiovasemmistoOuluEhdolla Oulussa #588.

Valtuutettuna tulen lopettamaan ei-vapaaehtoiset palkattomat pakkotyöt Oulussa kokonaan. Jokainen aloitettani vastustava päätyy kuvan kanssa nettiin orjuuden kannattajana ja saa vastata kannastaan suoraan kuntalaisille. Aika, jolloin on passiivisena voinut kannattaa orjuutta, on pian ohi.

Tässä asiassa ei ole mitään keskusteltavaa.
Jarto NieminenpiraattipuolueOuluOrjatyön teettämiselle on yksiselitteisesti tehtävä loppu! Se rikkoo ihmisoikeuksia ja koko markkinajärjestelmän, katastrofaalisten vaikutusten kertautuessa inhimillinen tragedia on suunnaton, ja koskee koko Suomen kansaa.
Jouni LamppusdpOulu
Juuso RaitalapiraattipuolueOuluKaupungin maksamat sakkomaksut on käytettävä pitkäaikaistyötyöttömyyden hoitoon. Valtuuston on nostettava kolmannen sektorin työnantajille maksettavaa palkkatuen kuntalisää vaikeasti työllistyvien syrjäytymisen pysäyttämiseksi. Tiukka ei orjatyölle!
Lauri PekkarinenpiraattipuolueOulu
Mari KuoppamaavihreätOulu
Matti-Pekka HeikurasdpOulu
Mika HekkanenvasemmistoOuluTyöhön kuuluu palkka, jolla työn tekijä tulee toimeen.
Kuntouttavan työtoiminnan laillisuus on palautettava, siitä ei saa tehdä työtä korvaavaa orjatyöautomaattia.
Mikko ViitanenvasemmistoOulu
Oiva RantalakdOulu
Olli-Pekka WallinpiraattipuolueOulu
Pia-Inka PohjolavasemmistoOulu
Reijo KomukdOuluKannatan täysin teidän esittämiänne ajatuksia työtekijöiden väärin käyttämisestä palkattomana "orjatyövoimana".
Työntekijän on saatava työstään lsin mukainen palkka ja hänen työaikojaan ja työolosuhteita on seurattava.
www.reijokomu.com
Suvi RöntynenvasemmistoOulu
Timo MäenpääpiraattipuolueOulu
Tommi KallioniemivasemmistoOuluYmmärrän tarpeen ilmaiseen työharjoitteluun, kun opetellaan uuteen ammattiin. Olen itsekin tätä tehnyt niin kokin kuin sairaanhoitajan ammattiin tähdätessäni. Tällöin tarvitset opastusta siihen, mitä työntekeminen kyseisessä ammatissa tarvitaan. Mutta en hyväksy ilmaisen työn teettämistä jo ammattiin taitonsa osoittaneiden ihmisten kohdalla. Menetetystä vapaa-ajasta pitää aina saada kohtuullinen korvaus.
Veera KontiokaripiraattipuolueOulu
Veli-Pekka KultanenskpOuluOikeasta työstä oikea palkka!
Anu KlemolavasemmistoPaimioKuntouttavaan työtoimintaan tulee ohjata vain ne henkilöt, jotka aidosti hyötyvät kuntouttavasta toiminnasta ja ovat sen tarpeessa, pelkkä pitkäaikaistyöttömyys ei voi olla kriteerinä.
Kilpailun vääristäminen ja sitä myötä yrittäjien aseman hankaloittaminen ilmaistyötä teettämällä pitää saada loppumaan.
Boke VirtavasemmistoPaimio
Hanna MäkinenvasemmistoPaimioTyöstä pitää saada palkkaa, työn vastaanottamista ja byrokratiaa tulee vähentää sekä työllistymisen ja työttömyyden välistä kankeutta helpotettava esim perustulon käyttöönotolla!
Mika PeltokorpiperussuomalaisetParainenTehdystä työstä kuuluu saada palkkaa ja palkalla kuuluu tulla toimeen.
Olen itsekin ollut 9€:n päiväpalkalla pyörittelemässä peukaloitani ja mielelläni kohdentaisin nekin rahat oikeiden töiden tukemiseen.
Esa AnnalavasemmistoPieksämäkiPitkäaikaistyöttömyys ei ole sairaus, jota pitää hoitaa teettämällä ilmaista työtä.
Minna LuomalavalitsijayhdistysPietarsaari
AskovasemmistoPoriTuomittavaa työntekijän hyväksikäyttöä omiin tarpeisiinsa!
Daniel KrautsukvasemmistoPoriOrjatyö veronmaksajien rahoilla lopetettava. Työläinen tarvitsee palkkaa. Ei ilmaisia työkokeiluja.
Jarno ValtonenvasemmistoPori
Jussi ViertolasdpPori
Rami HietikkosdpPoriItsekin orjatöitä tehneenä tiedän, millaista hyväksikäyttöä se on. Joten lupaan vastustaa sitä kaikin keinoin.
Veli-Matti OksanensdpPoriOlen toiminut 2016 kesästä alkaen Ei pakkotyölle-ryhmän ylläpitäjänä ja kampanjoin aktiivisesti palkkatyön puolesta.
Jelena KiilholmavasemmistoPoriOrjatyön käyttö, erityisesti työkykyisille on syy, joka sai minut lähtemään mukaan politiikkaan.
Petri KatinganniemiitsenäisyyspuoluePorvoo9€ päiviin osallistuminen täysin vapaaehtoiseksi. Kieltäytyminen ei saa vaikuttaa tukiin
Rauno LintunenktpPorvoo
Lauri HeikkiläkeskustaPälkäneTyöstä saadaan palkkaa. Itsestäänselvää.
Jani RedkinvasemmistoRaahe
Matti NikulavasemmistoRaaheKaikenlainen orjatyö lisääntynyt huolestuttavan paljon.Työtä pitäisi ilmaiseksi tehdä.
Niko PeltokangasvasemmistoRaahe
Iida MietolavasemmistoRaaseporiOlen tehnyt palkatonta harjoittelua ja työttömyyskursseja. Näistä ei käytännössä ole mitään hyötyä ja tukevat vahvasti syrjäyttäviä rakenteita. Kahdeksan tuntia palkatonta työtä syrjäyttää ihmisiä oikeista töistä ja opiskelupaikoista ja pahentaa mahdollisia mielenterveysongelmia.
Johan George MångårdskpRaaseporiTyöstä kuuluu maksaa palkkaa. Joka ei maksa, on varas. Joka pakottaa työhön ilman palkkaa, on ihmisoikeusrikollinen.
Tomi PirttijärvikeskustaRanua
Rantanen MiikavasemmistoRauma
Päivi eklundkdRautalampi
Mikko HeikkiläpiraattipuolueRiihimäki
Valtteri TörrönenvasemmistoRiihimäki
Antti LiikkanensdpRovaniemiOikea asia
Elina HolmsdpRovaniemi
Markus KorjonenvasemmistoRovaniemiTähän olen sitoutunut jo Vasemmistoliiton vaaliohjelman, jota olin itse luomassa, myötä. Tämä on myös asia, johon juuri kunnissa voidaan vaikuttaa. Se tietysti edellyttää, että asiaa ajamaan löytyy sen päälle ymmärtäviä valtuutettuja.
Paula NiemelävasemmistoRovaniemiKaupungissamme käytetään kaupungin omistamassa Eduro-säätiössä palkatonta työvoimaa käytetään esimerkiksi vanhusten päivittäispalveluissa. Vanhuksilta peritään normaali palvelumaksu noista töistä. Kunnassamme käytetään myös yksityisiä vuokratyöfirmoja ns. aktivointikurssien järjestäjinä. Palkaton työ terveille työttömille ei ole kuntouttavaa, vaan se on palkka joka kuntouttaa. Kela-sakkoja maksetaan noin 5 miljoonaa, ylijäämäinen budjetti on 4,7 miljoonaa joten rahaa palkkatyöllistämiseen on.
Petra RaudaskoskivasemmistoRovaniemi
Veera KuurevasemmistoRovaniemi
Jorma HanhisalokdRuokolahtiKun tehdään työtä toisen hyväksi ja kysymyksessä ei ole pelkästään uusien asioiden opetteleminen niin työstä tulee saada ammattitaitoa vastaava palkka.
Marjaana MikkonenvasemmistoRusko
Lea HurstikdRöykkäOrjuus ja hyväksikäyttö luo yhteiskuntaamme aivottomuuden tunnetta!!!
Annika FagerströmvihreätSaloVastikkeeton työnteko on kylmästi ihmisten hyväksikäyttämistä ja työntekijöiden väheksymistä. Ennenkaikkea, kaiken takana loistaa sana ahneus.
Itsekin tämän kokeneena, koen että palkattomat työkokeilut sopivat vain niille joilla ei ole alasta kokemusta mutta olisivat kuitenkin potentiaalisia työntekijöitä. Tälläinen kokeilu voisi kestää max. viikon.
Esa AsikainenkdSalo
Esa VistbackavasemmistoSaloEhdottomasti orjatyötä vastaan.
Jaana MalinenvasemmistoSaloOlen ollut aina sitä mieltä, että tällaisia pakko toimia pitäisi välttää. Hyvä heille, jotka kokevat hyödylliseksi kuntouttavaan työtoimintaan tai harjoittelun. Tätä käytetään valitettavan usein väärin.Pakottamalla ei saa ketään kuntoutettua mihinkään työelämään. Työnantajat ei saa käyttää työharjottelijoita hyväksi, eikä työkokeilijoita.
Jani HirvimäkiperussuomalaisetSaloPalkaton työ auttaa vain työnantajaa, ei työntekijää.
Kirsti PohjolakdSalo
Mira AaltonenvihreätSalo
Sanna LindholmvihreätSalo
Tero LindholmvasemmistoSaloTehdystä työstä on aina saatava palkka.
Ville Reiman-Flor BatalhavasemmistoSaloTyöstä tulee maksaa palkkaa, jolla ihminen tulee toimeen, tämä on tie kohti tasa-arvoisempaa sosioekonomiaa. Tällä hetkellä myös Salossa ei noudateta lakia. Laki perustuu ihmisarvoon ja -oikeuksiin. Äänestämällä minua voit vaikuttaa, että lähitulevaisuudessa Salo noudattaa ihmisiä suojelevia lakeja.
Virpi RahikkalakokoomusSaloJa sen jatkuvan kyykyttämisen tulee loppua. Myös työttömät ja muut vähävaraiset ovat ihmisiä ja ovat oikeutettuja inhimilliseen kohteluun. Virastojen työntekijät ovat palveluammatissa. Voisi jopa ajatella provisiopalkkausta sen mukaan kuinka montaa ihmistä työntekijä todella auttaa!
Arto MoisiovasemmistosastamalaMyös nollatuntisopimukset pois.
Heidi RannikkosdpSastamalaEhdottomasti mukana!
Heljä LeppäniemisdpSastamala
Petri KuljukdSastamala
Petri NallisdpSastamala
Timo RajalasdpSastamalaTyömies on aina palkkansa ansainnut
Hanna PitkänenvasemmistoSastamala
Marko PekkarinenvasemmistoSauvo
Maiju HölsäkdSavitaipale
Tuija KosonenvasemmistoSavonlinna
Lotta HaapalavasemmistoSeinäjokiIhmisen pitää saada työstä asianmukainen palkka.
Maarit ToivanenperussuomalaisetSeinäjoki
Matti KoskiitsenäisyyspuolueSeinäjoki
Tapio PeräläpiraattipuolueSeinäjokiKyllä työstä aina palkka pitää maksaa. Jos on työtä mitä tehdä, niin tällöin meidän tulee myös siitä maksaa. Työsopimuksissa voidaan noudattaa koeaikaa, joten ei ole mitään syytä teettää palkatonta työtä.
Ville-Veikko JokelasdpSeinäjokiKyllä työstä pitää aina saada palkka. Palkaton työ vääristää kilpailua ja asettaa ihmiset epätasa-arvoiseen asemaan. Miksi toisen pitää tehdä töitä pelkällä työttömyyskorvauksella, kun muut saa palkkaa? Työttömyyskorvaus ei ole palkkaa. Palkaton työ ajaa työttömän vain entistä vaikeampaan tilanteeseen.
Olli KarvalavasemmistoSeinäjokiRaamatussakin sanotaan jossakin kohtaa en nyt yht äkkiä , että missä , että työmies on palkkansa ansainnut
Kari NikruspiraattipuolueSibbo/SipooIhminen on oikeutettu palkkaa tehdystä työstä. Harjoittelun ja kuntoutuksen verukkeella ei saa käyttää kokenutta ja ammattitaitoista ihmistä palkattomaan työhön.
Teuvo TaskinenktpSiilinjärvi
HussiperussuomalaisetSiuntio
Aikio SarikdSodankylä
Jarmo KnuutilaktpTAIPALSAARI
Antti JärvinenitsenäisyyspuolueTaivassaloEriarvoistaminen on EUn aikana kasvanut.
Aaron IlmakarivasemmistoTampere
Anne AuterevalitsijayhdistysTampereYmpyrä on sulkeutunut.
Orjatyö on tullut takaisin, jäädäkseen, jos omistava luokka saa päättää.
Antti WalleniussdpTampere
Anttila MaxskpTampereOrjatöitä ei pidä vähentää, ne pitää kitkeä juurineen.
Elina Halttunen-RiikonenvasemmistoTampere
Erkki TaatilavasemmistoTampereHyvä vaatimus. Tiedän että työnantajat röyhkeästi käyttävät toisen hätää hyväkseen.
Harri KivistöpiraattipuolueTampere
Hilkka LuosaeopTampere
Iida ViljanensdpTampereTyöttömien kyykyttäminen on loputtava. Kuntien oltava ensimmäinen esimerkki ja lopetettava kuntouttavan työtoiminnan, työkokeilijoiden tms. Väärinkäyttö. Työllä on tultava toimeen ja palkanmaksuvelvoite kuuluu kaikille.
Jani SalminenvasemmistoTampereKuntouttavaa työtoimintaa käytetään hyvin usein turhaa, sitä kautta ei juurikaan työllistytä. Hyötyjä on ainoastaan ilmaista työvoimaa saava yritys. Uhkana on myös kolmansien työmarkkinoiden synty, jossa ihmiset tekevät työtä ilmaiseksi.
Janika KunnarivasemmistoTampere
Janna MaulavihreätTampereAvotyö tai toimintakeskustyö ei saa olla orjatyötä. Jonkun nekin pussitukset ym. on tehtävä ja se on tärkeää työtä.
Oikeasta työstä on saatava oikea palkka.
Jari RajasalovalitsijayhdistysTampere
Johanna KivistöpiraattipuolueTampere
Johanna LehtonenvasemmistoTampereTiukka EI työn halpuuttamiselle ja orjatyövoimalle.
Johannes TolonenvasemmistoTampereErilaiset "työkokeilut" ja tyhjästä keksityt kuntouttavat työtehtävä eivät hyödytä ketään; ei edes heitä, jotka systeemiä kannattavat.
Jonna LuosujärvivasemmistoTampere
jorma markkulavalitsijayhdistystampereOlen itse eläkkeellä, mutta ongelma on tuttu!
Jouni SirénvasemmistoTampere
Juhapekka LindforsvasemmistoTampereToisinaan työkokeilut voivat olla ponnahduslauta työelämään, myös itselläni on niistä hyviä kokemuksia. Nuoret tarvitsevat harjoitusta tulevaa työelämää varten, mutta ketään ei missään nimessä tule hyväksikäyttää palkattomana työvoimana.
Juho KarvinenpiraattipuolueTampereVastikkeettoman työn sijaan meillä pitäisi olla vastikkeeton perustulo, joka helpottaisi keikka-, pätkä- ja osa-aikatöiden tekemistä.
Juho SalopiraattipuolueTampereIlmainen "kuntouttava" työ vääristää markkinoita, ja jättää työn tekemisen laskun yhteiskunnalle. Työn palkkaa voidaan alentaa vasta, kun perustulo on lanseerattu, jolloin jokainen voi hinnoitella itsensä miten tykkää vapailla markkinoilla. Yhteiskunta ei saa rakentua siten, että julkisista varoista teetetään yksityistä työtä, tai että julkisia varoja kanavoidaan yksityisen pääoman kerryttämiseen. Eikä varsinkaan pakkotyöllä.
Juuso AaltovasemmistoTampereTyöstä palkka. Samasta työstä sama palkka.
Kimmo KnutarsperussuomalaisetTampere
Laila RäikkäskpTampereOrjatyölle ei elä ,se on ihmisen riistämistä. On varmastiolemassa laki,ettei ihmistä saa pitää orjana
Lauri RuoholahtisdpTampere
Liisa AholavasemmistoTampereIhmisellä on oikeus tulla työpalkallaan toimeen. Orjuus on lakkautettu eikä sitä talouttaa saa uudelleen pystyttää. Erityisesti julkisen sektorin on kitkettävä pois kaikki epäreilu kikkailu työharjoittelu-nimikkeillä. Ei sitä saa yksityiselle sektorillekaan sallia. Jos halutaan kehittää työssä oppimista, tehtäköön kunnollinen oppisopimuskoulutuslaksi, joka takaisi oppijalle työstä palkan.
Maarten LensinkpiraattipuolueTampere
Maria MorripiraattipuolueTampere
Mark StenbäckpiraattipuolueTampere
Mervi GrönforsskpTampereTyötä tehdään, jotta leipää syödään. Palkalla on voitava tulla toimeen.
Milka HanhelavasemmistoTampereÄärimmäisen tärkeä kampanja, kiitos siitä! Olen varsin pahoillani ja tyrmistynyt siitä, että tieto tästä kampanjasta tuli minulle vasta ennakkoäänestyksen jälkeen.
Niko ValleniusvasemmistoTampereJatkuva ilmaistyön teettäminen pakkotyönä on ihmisoikeuksien vastaista ja romahduttaa myös pidemmällä tähtäimellä palkkatyötä tekevien aseman. Uudet työpaikat jäävät syntymättä ja verovaje kasvaa. Tämä toiminta pitää saada loppumaan ja kaupungin oma toiminta sekä alihankinta on hyvä paikka aloittaa.
Petra PackalénskpTampereLisää töitä, joista maksetaan työehtosopimusten mukaista palkkaa. Kunnat on jo pitkään rikkoneet säädöksiä lähettämällä täysin työkykyisiä ihmisiä orjatöihin yhdeksällä eurolla päivässä.
Petri KlemolakdTampere
Päivi TynivasemmistoTampereOsallistuin Tampereen vasemmiston kuntavaaliohjelman laadintaan ja vaadin sinne maininnan, että ilmaistyötä ei saa teettää korvaamaan muuten palkallista työtä. Nyt esim. kirjastossa on ollut työkokeilijoita yksi toisensa perään. Korkeakoulutettu ystävänikin oli 6 kk.
Kuntouttavaa työtoimintaa ei saa käyttää väärin. Se on sosiaalipalvelu, johon ihminen tulisi ohjata vain omasta pyynnöstään. Työllistämistoimista tulisi aina olla myös selvä taloudellinen hyöty toimeen osallistuvalle.
Sampsa RantanenvasemmistoTampere
Sohvi SirkesalovasemmistoTampereTyöstä on maksettava palkkaa.
Taneli MäkihannupiraattipuolueTampere
Tatu AhponenvasemmistoTampere
Terjo LinnanenvasemmistoTampere
Tiina MalinenpiraattipuolueTampereSuomeen on syntymässä ihmisryhmä, joka tekee lähes ilmaiseksi töitä, vaikka niille löytyisi runsaasti palkattujakin tekijöitä. Lisäksi näistä työstä ei voi aina edes vapaasti kieltäytyä, kuten vapailla markkinoilla on ollut tapana. Julkissektorin ei tule tukea moisen orjuusjärjestelmän palauttamista.
Tommi SilvennoinenvasemmistoTampereKetään eikä missään tule alistaa markkinoille!
Tuija HanhisalovasemmistoTampereTotta hitossa täytyy lopettaa! Ei kuntoutettavat ja työharjoitelussa olevat saa olla työnantajille säästökohde. Jonka johdosta harjoitteliat/ kuntoutujat syövät varsinaisten työntekijöiden tunteja/palkkaa. Työttömyys ei saa olla syy jotta työnantaja käyttäisi työtöntä rahateko välineenä!
Turkka TiainenvasemmistoTampere
Veikko PajunenvihreätTampere
Vesa KardineopTampere
Aapo NiemivasemmistoTampere
Aatsinki UllavasemmistoTampere
Reine LindemanvalitsijayhdistysTampereVaihtoehto Tampere, VaTa kansanliike, jossa olen ehdokkaana. Ym.lisäksi en voi hyväksyä ay-liikkeen hampaattomuutta työttömien etujen puolustamisessa, enkä kantaa eläkeindeksin tarkistuksessa, enkä ns.vasemmiston, SDP ja vas.liiton käytöstä, ja alistumista EK kyykyttämiseen. .
Jan-Mikael HakomäkivasemmistoTornioAikoinani olin aloittamassa ilmianna pomosi - kampajaa Lapin vasemmistonuorten kanssa. Nyt ollaan jo pidemmällä. Way to go orjafirmat!
Jani LeppäjärvikdTornio
Marjo MuhonenvasemmistoTornioTyöstä kuuluu saada palkka.Etenkin nuoria koukutetaan palkattomiin harjoitteluihin vakityön toivossa.Tämä on kitkettävä kokonaan pois!
Aki HaapanenvasemmistoTurku
Ari-Pekka SavénskpTurku
Arvo MalmiskpTurkuNollatuntisopimus, tai palkaton työ on todellista orjan asemaa, vailla mahdollisuutta elää täysipainoisesti. Vaadin molempien ehdotonta poistamista hävettävinä esimerkkeinä suomalaisesta työnantajien ryöstökulttuurin esimerkkeinä
Janne UotilapiraattipuolueTurku
Jetro VestipiraattipuolueTurku
Johan SavolakdTurkuTyön pitää olla kannattavaa - myös sen tekijälle.
Joonas NiemivihreätTurku
Jukka VäisänenvihreätTurkuIhmisiä ei saa heittää miten sattuu. On varsin karmaisevaa, kuinka ihmisiä orjuutetaan miten sattuu.
kaija kiesslingskpTURKUNIIN PUOLUEENA KUIN HENKILÖKOHTAISESTI OLEN OLLUT AKTIIVINEN NIIN PUHEISSA KUIN TEOISSA
SUHTEESSA ERITYISESTI 0-TUNTISOPIMUKSEN KIELTÄMISEKSI.

On suoranainen rikos pitää ihmisiä tämänkaltaisen huijauksen kohteena, sillä jokaiselle leipä maksaa saman verran.
Kalle KoskinenvasemmistoTurku
Kari HelanderkdTurku
Kari TynkkynenkdTurku
Karita SalonenkdTurku
Li AnderssonvasemmistoTurku
Marita KangasniemikdTurkuTähän voisin vielä lisätä, että 0-tuntinen työsopimus ei ole työsopimus lainkaan, koska ei velvoita työnantajaa millään, mutta työntekijän on vaikeaa irtisanoutua sopimuksesta esim.ilman TE-keskuksen määräämää karenssiaikaa.
Markku RintalavasemmistoTurku
Mervi UusitalovasemmistoTurkuTyöstä on saatava riittävää palkkaa. Suomi on kallis maa, pelkästää asumiskulut ovat jo niin korkeat usella paikkakunnilla, että monen palkasta ne haukkaavat valtaosan. Firmojen pitää olla vastuullisia työnantajia. Kissa kiitoksella elää.
Oskari AutiosuovasemmistoTurkuJos minut valitaan, niin teen parhaani, että palkatta ei kenenkään tarvitsisi töitä tehdä.
Pekka RantalavasemmistoTurku
Raino koskinenvasemmistoTurkuOltava täysin vapaaehtoinen tyontekijän kannalta.
Sami HindsbergpiraattipuolueTurku
Santeri PienimäkieopTurku
Sari LähteenmäkivasemmistoTurkuTyöstä tulee maksaa palkkaa.
Sebastian MäkipiraattipuolueTurkuIhmiset eivät ole organisaatioiden omaisuutta
Tapani KarvinenpiraattipuolueTurku
Timo HellmanpiraattipuolueTurkuResurssit on kulutettava palkkatukeen ja palkkatyön _välitykseen_. Kuntatasolla pitää luoda matalan kynnyksen työpaikkoja kunnan nimissä, joissa luodaan jotain hyödyllistä levyraatien ja mandalan piirtämisen sijasta.
Tom LinkinenvasemmistoTurku
Tommi TeräkdTurku
Hanna CatanivasemmistoTuusula
Timo sarilahtipiraattipuolueTuusula
Jori EnrothsdpTuusula
Lauri AronenvasemmistoUusikaupunki
Ari-Pekka PulkkispiraattipuolueVaasa
Harri NiskanensdpVaasa
Juha MiettinenkdVaasaMiksi yhteiskunta on olemassa, ei ainakaan tällaisia rakenteita varten.
Koivisto AleksikeskustaVaasaTaistelen palkattomia harjoitteluja vastaan. Sosiaalisen työllistämisen ketjuttaminen on kasvava ongelma. Työttömällä nuorella ei ole etujärjestöä Suomessa. Tarvitsemme oikeudenmukaiset työmarkkinat.
Niina OjalakeskustaVaasa
Osku HurtigkdVaasa
Anneli PennanenktpVantaa
Erkki MatinlassiskpVantaaOrjuus on lopetettu jo aikaa sitten. Tieto vaan kulkee joistakin asioista hyvin hitaasti työnantajille.
Heino KeränenvasemmistoVantaa
Heljä KostiainenvasemmistoVantaa
Janne LohilahtipiraattipuolueVantaa
Jarmo HaverinenkdVantaaYlipäätään kaikille mahdollisuus työllistyä. Kaikille mahdollisuus osallistua yhteiskuntaan omana itsenään. Opiskelumahdollisuus taattava yhteiskunnan. Työllistyminen myös oikeus kullekin oman osaamisensa alueelta.
Jonne PeltolaskpVantaa
Jussi SaramovasemmistoVantaaTyöstä on aina maksettava oikea palkka, oli työnantajana sitten Vantaan kaupungin pesula tai yksityinen yritys. Koulutus ja kuntoutus ovat tärkeitä asioita, mutta niitä ei pidä käyttää väärin palkkatyön korvaajana.
Kalle ReijonenvasemmistoVantaa
Leena RomppainenvasemmistoVantaa
Marjut Pihonen-RandlasdpVantaa
Markku BraskpiraattipuolueVantaa
Pentti PerunkavasemmistoVantaaTyöehtosopimukset määrittelevät palkkauksen perusteen. Kenenkään ei tarvitse tehdä vastikkeetonta työtä, jota me kutsumme orjatyöksi. Tähän lisäisin myös pakkoylityön, jota myös teetetään palkatta, se on kiellettävä.
Roni KantolapiraattipuolueVantaahttp://kaikkeus.dy.fi/ronikantola/
Sami RonkolakeskustaVantaa
Tony VikstensdpVantaaOrjatyö on lopetettava. Ihmisarvon ei pitäisi muutenkaan olla kiinni lompakon suuruudesta
Zarrouk MiraitsenäisyyspuolueVantaa
Elina NykyrivasemmistoVantaa
Kimmo RepoperussuomalaisetVarkausTyöharjoittelua opintojen yhteydessä en muuttaisi palkalliseksi työskentelyä sehän kuuluu opiskeluun, muutoin olen sitä mieltä että jokaisen tulee tulla työllään toimeen siitä on maksettava kohtuulinen palkka.
Keijo HyttinenkdVarkaus
Anne Birgitta PuttoneneopVesantoJärki näissäkin asioissa on enemmän kuin tarpeen. Ihan ihmeellisiä kuntoutuksia jne byrokratia pyörittää ja haaskaa varoja turhaan. Oikeasti tarvitseville oikeanlaiset toimet, järkityöstä järkivastine. Paljon täytyisi järkiperäistää ja kitkeä turhaa pois. Itsestäänselvistä asioista on tehty ihan kummallisuuksia ja väännetty järjettömiä toimintamalleja.
Sirpa LahtinenkdVieremä
Jari LydénvihreätVihtiTyöstä kunnon palkka ja kunnon työstä parempi palkka.
Kirsi KauppinensdpVihtiIlmainen työvoima vie työllistyvän oikean mahdollisuuden... 😞
Olli IkonensdpVihtiOn selvää, että jos tekee työtä, siitä myös maksetaan palkkaa.
Päivi Ruostesaari-SoljasdpVihtiTyöntekijän osaamisen testaamiseen ja kouluttamiseen on jo olemassa koeaika sekä oppisopimukset. Palkaton työkokeilu on vain yritysten kikkailua ja kilpailun vääristämistä.
sirpa nymankeskustavihtiEhdottomasti. Vääristää kilpailua, halventaa työttömiä. Hukkaan heitettyä rahaa
Tapio PulkkinenvasemmistoVihti
Teemu leinovasemmistoVihti
Esko HyyppäkdVimpeli
Katja KotalampivasemmistoVirratMeille on syntymässä yhteiskuntaan ihmisryhmä, joka tekee töitä lähes ilmaiseksi vaikka oikeasti näihin paikkoihin voitaisiin palkata täysiaikaisesti ja täydellä palkalla. Ne, jotka tarvitsevat kuntouttavaa työtoimintaa, tulee se saada. Mutta kuntouttavan työtoiminnan ja työharjoittelun avulla paikataan monesti oikeaa henkilöstövajetta, jolloin kuuluisi palkata työntekijä. Työntekijä tulee testata koeajalla, ei työharjoittelulla.
Mari PääkkönenkdVirratNäin on. Puhutaan työvoimapulasta, aika pitkälle sillä tarkoitetaan orjien puutetta. Jos työstä maksetaan palkaa, varmasti löytyy tekijöitä. Olen itse ollut työntekijänä, sekä yrittäjänä, joten tiedän mistä puhun.
Mika KoivulavasemmistoYlöjärvi
Niina KoivusalovasemmistoYlöjärvi
Taku NieminensdpYlöjärvi
Tanja Ylä-PöntinenkdÄhtäri
Tiia TurunenvasemmistoÄänekoski